Van jongensdroom naar werkelijkheid

jongensdroom

Een eigen onderneming starten: van jongensdroom naar werkelijkheid

In 2020 werd mijn jongensdroom werkelijkheid: ik (Ferry van den Bos) richtte op 28-jarige leeftijd mijn eigen onderneming op. FAIR Professionals: ontstaan vanuit de passie om mensen te verbinden en te ondersteunen bij hun uitdagingen op de arbeidsmarkt. Nu, 3 jaar later, zijn wij uitgegroeid tot dé recruitment specialist binnen de Transport en Logistiek.

In deze blog lees je over mijn eerste stappen als ondernemer én wat wij jou als werkgever of werknemer dit jaar extra gaan aanbieden!

Van werknemer naar ondernemer

In 2009 startte ik als waterklerk bij EuroNordic. In de jaren daarna groeide ik van expediteur tot operationeel manager bij Neele-Vat Logistics, Leschaco Nederland en Mainfreight. Na ruim 9 jaar werken in de sector Transport en Logistiek stapte ik van de logistieke dienstverleningen over naar arbeidsbemiddeling.

Bij DIT IS WIJS begon ik als accountmanager en werd ik al snel de manager commercieel beleid. Daar ontstond het idee om een eigen onderneming te beginnen, iets waar ik altijd al van droomde. Op jonge leeftijd had ik al vaak gesprekken met werkgevers of mijn ouders over hoe iets (in mijn ogen) beter kon. Vaak kreeg ik te horen: “Als je het beter weet, dan moet je het beter doen!

In 2020 trok ik dan ook de stoute schoenen aan en combineerde ik mijn 2 expertises: vakinhoudelijke- en managementervaring in de logistiek en werving en selectie.

Een sprong in het diepe, maar het bleek al snel dat dit de juiste beslissing was.

Het ontstaan van FAIR Professionals
Het spreekt voor zich dat het uitbreken van COVID-19 voor iedereen een spannende tijd was. De hierop volgende lockdown maakte ook op mij veel impact. Mijn toenmalige werkgever is actief als bemiddelaar binnen het onderwijs. Toen alle scholen in maart 2020 hun deuren moesten sluiten, kwamen onze werkzaamheden compleet stil te liggen. Dit had uiteraard grote (financiële) gevolgen. Ik maakte zelf de rekensom: mijn tijdelijke contract kon niet verlengd worden. Maar:

Mij is altijd geleerd dat in onzekere tijden, de leiders opstaan.

Door deze bijzondere tijd wilde ik twee groepen mensen helpen: gedupeerde medewerknemers die recent hun baan hadden verloren en ondernemers die keihard getroffen werden. Een bedrijf beginnen werd snel werkelijkheid: ik startte FAIR Professionals.

Als beginnende ondernemer ging ik direct aan de slag met het schrijven van een ondernemingsplan en zette ik in de eerste 2 maanden het fundament neer. Toen vervolgens de eerste versie van de website lanceerde en ik aan mijn netwerk kenbaar maakte dat ik was gestart met ondernemen, ontplofte letterlijk mijn telefoon! Oud-collega’s, zakenrelaties en bekenden feliciteerden mij en zochten direct contact voor een samenwerking. Hiervan plukte ik in de eerstvolgende maand direct de vruchten met meerdere plaatsingen.

Zoek de juiste focus
Toen ik begon, focuste ik bewust op een aantal disciplines: Logistiek, Transport en Supply Chain. Ik wist vanuit ervaring dat een bedrijf zich beter onderscheidt wanneer de focus ligt op één specifieke branche. Als operations manager had ik regelmatig contact met grote bemiddelingsbureaus voor de werving van personeel. Er was veel doorloop van personeel en de vakinhoudelijke expertise ontbrak. Tot mijn ongenoegen merkte ik dit vaak terug in de functieprofielen: die werden klakkeloos doorgestuurd.

Dit doet FAIR Professionals anders!

Door onze kennis van de logistieke processen, bijkomende werkzaamheden en de arbeidsmarkt voorzien wij werkzoekenden en werkgevers van deskundig advies. Wij laten professionals hun talenten, interesses en drijfveren ontdekken en verbinden hen met die werkgever waar zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik adviseer altijd: doe wat je leuk vindt en je hoeft nooit meer te werken.

Dit bieden wij jou
In 2023 willen wij zoveel mogelijk werkgevers en werkzoekenden ondersteunen in hun zoektocht binnen de arbeidsmarkt. Onze ambitie: als organisatie door ontwikkelen van klein naar middelklein bedrijf. Om deze doelstellingen te realiseren bewegen wij mee met de wensen vanuit de arbeidsmarkt. Daarom hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met flexibiliteit: wij bieden werkgevers en werkzoekenden nu ook de mogelijkheid om op uitzendbasis te werken.

Hiernaast blijkt dat de structurele wervingsbehoefte bij veel logistieke dienstverleners enorm groot is. Daarom delen wij vanaf dit jaar onze expertise op recruitmentmarketing met hen door middel van:

  • Ondersteuning bij het bedenken van de juiste marketingstrategie; en
  • Het vertalen hiervan naar een eigen werken-bij site.

Door middel van deze uitbreiding groeien wij door tot een veelzijdig bemiddelingsbureau dat voor ieder bedrijf, groot of klein, voldoet aan hun wervingsvraagstukken.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste baan of de juiste mensen?

 PLAN EEN VRIJBLIJVEND GESPREK IN