Dit betekent een krappe arbeidsmarkt voor werknemers (en waarom dit goed is)

Het zal je niet ontgaan zijn, de krapte op de arbeidsmarkt. Het nieuws, het internet, je collega’s: het is al maanden een veelbesproken onderwerp. Als jij hier niet zo veel van hebt meegekregen, is dat voor jou als werknemer ook niet erg – dat betekent waarschijnlijk dat jij op dit moment lekker op je plek zit. Ben jij wel op zoek naar een nieuwe baan? Dan is die krappe arbeidsmarkt zo slecht nog niet. Lees hieronder waarom!

Wat is een krappe arbeidsmarkt?

Een krappe arbeidsmarkt betekent dat er weinig werklozen zijn en veel vacatures beschikbaar zijn. Werkgevers hebben te maken met een personeelstekort. Een krappe arbeidsmarkt kan voor jou als werknemer dus juist een voordeel zijn! Bijvoorbeeld als jij denkt aan het veranderen van baan.

Wat zijn de voordelen van een krappe arbeidsmarkt voor mij?

Als werknemer kan jij in tijden van een krappe arbeidsmarkt profiteren van de volgende voordelen:

1. Hogere salarissen
Bedrijven moeten hard werken om de juiste mensen aan te trekken en zullen daarom waarschijnlijk een hoger (start)salaris bieden.

2. Meer macht in onderhandelingen
Werknemers hebben in een krappe arbeidsmarkt meer onderhandelingsmacht. Daardoor kun jij bijvoorbeeld eisen stellen over arbeidsvoorwaarden en vergoedingen.

3. Meer keuze in banen
In een krappe arbeidsmarkt zijn er meer vacatures beschikbaar, waardoor je de mogelijkheid hebben om de baan te vinden die het beste bij jou past.

4. Verbetering van werkomstandigheden
Om personeel aan te trekken, is de kans groot dat bedrijven zullen investeren in betere werkomstandigheden en -faciliteiten om de juiste mensen aan te trekken. Hier pluk jij als toekomstig werknemer de vruchten van!

Wat kan FAIR Professionals dan voor mij betekenen?

Wij helpen jou bij FAIR Professionals natuurlijk graag verder op jouw weg naar de perfecte baan – een baan waar jij met plezier naartoe zal gaan. Passend bij jouw kwaliteiten, interesses en ambities. Door middel van onze ervaring in de arbeidsmarkt en onze persoonlijke aanpak weten wij precies wat er speelt en welke kansen er voor jou liggen!

Vul hier het open sollicitatieformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of solliciteer direct als je een passende vacature ziet!